Moottorin sisäpesu: Mitä jos imusihti menee tukkoon?

Moottorin sisäpesu: Mitä jos imusihti menee tukkoon?

Tämä on tyypillinen kysymys mekaanikoilta, kun puhutaan moottorin kemiallisesta puhdistuksesta. Se on aiheellinen kysymys, sillä kaikki puhdistusainekemia ei ole toisiinsa verrannollista. Jotkin tuotteet tarjoavat vain minimaalista puhdistusta.

Mikäli likaa ei saada hajoamaan ja suspensioon vanhaan öljyyn, niin on olemassa riski että irronnut likaa aiheuttaa ongelmia. Liuotin aineet eivät sovellu puhdistamiseen moottorin tai vaikkapa vaihteiston sisällä.

Liuotinaine, kuten kerosiini tai diesel eivät sekoitu öljyyn. Aivan kuten vesi ja öljy eivät sekoitus toisiinsa, liuotinaineet ja öljy sekoittuvat huonosti toisiinsa.

Liuotin puhdistusaineet

Diesel ja kerosiini ovat tyypillisiä edullisia liuotinaineita, joita autoalalla on käytetty vuosikymmeniä. Puhdistettaessa irrallisia osia tai muita ulkoisia puhdistuskohteita liuotinaineilla on oma käyttötarkoituksensa.

Moottorin tai vaihteiston sisäiseen puhdistamiseen ne soveltuvat kehnosti ja niillä on käyttörajoitteita ja -riskejä.

BG EPR® Engine Performance Restoration®

BG EPR® Engine Performance Restoration® on öljypohjainen moottorin voitelujärjestelmän puhdistustuote, jonka käytöllä monia hyötyjä. Ennen kaikkea se ei aiheuta ongelmia, kuten imusihdin tukkeutuminen.

BG EPR® Engine Performance Restoration® tarjoaa voittamattoman puhdistuksen moottorille. Sen useat eri puhdistusaineet hajottavat ja irrottavat moottorin toimintaa haittaavan lian silmälle näkemättömään muotoon. Se puhdistaa turvallisesti männän renkaiden alueen, venttiilien kopan alueen, turbon voitelukanavat ja muut voitelujärjestelmän osat

Toiseksi BG EPR® Engine Performance Restoration®:n sisältämät detergentti puhdistusaineet auttavat sitomaan puhdistuksen lopputuotteen vanhaan moottoriöljyyn.

BG EPR® Engine Performance Restoration® sisältää myöskin lisäaineita lisävoiteluun puhdistuksen ajan, jotta voidaan taata maksimaalinen turvallisuus puhdistuksen aikana.

Detergentti puhdistusaineet

Pinta-aktiivisia puhdistusaineita nimitetään detergenteiksi kemiassa. Ne ovat modernia puhdistuskemiaa, joita on yleisesti käytössä moottoriöljyissä. Niiden avulla puhdistettu lika saadaan sitoutumaan (suspensioon) öljyyn. BG EPR® hyödyntää detergentti puhdistusaineita.

  • Hajottaa öljy- ja polttoaineperäisiä kerääntymiä
  • Likaparttikelit saadaa suspensioon vanhaan öljyyn
  • Neutraloi happoja
  • Auttaa katkaisemaan moottorin likaantumiskierteen

Dispersantti puhdistusaineet

Dispersanttiaineet ovat myös tyypillinen lisäaine moottoriöljyissä. Niitä kutsutaan myös  jakauttaja-aineiksi, sillä ne muodostavat epäpuhtauksien ympärille kerroksen, joka estää hiukkasia tarttumasta toisiinsa. BG EPR® hyödyntää dispersanttitiaineita osana puhdistusta.

  • Likaparttikelien jakauttaminen
  • Auttavat turvallisesti poistamaan puhdistetun likakertymän moottorista

Kulumisenesto lisäaineet

Kulumisenestolisäaineet ovat yksi tärkeä osa moottoriöljyissä. Kulumisenestolisäaineiden (anti wear) tehtävänä on vähentää kosketuksissa olevien liikkuvien pintojen kulumista. BG EPR® Engine Performance Restoration® hyödyntää kulumisenestolisäaineistusta lyhyen 15 minuuutin puhdistuksen ajan. Se lisää BG EPR®:llä tehtävän puhdistuksen turvallisuutta.

Onko tarvetta puhdistaa?

Säännöllinen moottorin sisäinen puhdistus BG EPR®: n avulla on edullinen vakuutus moottorillesi. Ilman asianmukaista puhdistusta lika ei poistu moottoristasi. Moottoriöljy kykenee puhdistamaan vain tiettyyn rajaan asti. BG EPR® on erityinen puhdistustuote, joka turvallisesti ja tehokkaasti poistaa ongelmia aiheuttavan lian moottoristasi.

Puristuspaineet on tärkeät

Kaikkien polttomoottorien optimaalisen toiminnan lähtökohta on hyvät puristuspaineet.

On hämmästyttävää, miten nopeasti nykyautot alkavat menettää puristuspaineita muutaman tuhannen ajokilometrin jälkeen.

BG EPR® palauttaa puristuspaineet 15 minuutin puhdistuksen avulla. Se tekee sen jokaisessa huollossa ja siksi se on, niin tärkeä osa moottorisi korkealaatuisempaa ylläpitohuoltoa.

Varo halpoja kopio tuotteita

BG EPR® Engine Performance Restoration® on voittanut Suomessa ja maailmalla autoalan ammattilaisten vankan suosion toimittaessaan tuloksia yhä uudelleen ja uudelleen.

Kaikki tuotteet eivät kykene samaan. Lab analysis:

  1. ”This cleaning product does not contain a detergent.”
  2. ”Lab analysis indicates this product to be composed of mineral oil and an insignificant amount of dispersant.”

Seuraavassa öljynvaihdossa kysy BG tuotteilla tehtävää huoltoa. Moottorisi toimii paremmin huollon jälkeen ja tarjoaa miellyttävämpää ja turvallisia kilometrejä vuosiksi eteenpäin.