Moottorin vikavalo palaa: Voihan katin kontit

Moottorin vikavalo palaa: Voihan katin kontit

Tehottomasti toimiva katti eli katalysaattori voi laukaista moottorin vikavalon. Tarkoittaako se, että autoni tarvitsee uuden katalysaattorin? Ei välttämättä, se saattaa vaatia huomiota. Joka tapauksessa lue tämä artikkeli ja opi, kuinka BG voi auttaa sinua.

Miksi katalysaattori vikaantuu?

Katalysaattorin havainne kuva

Katalysaattori on pakokaasujen jälkikäsittelylaite. Se on suunniteltu muuttamaan haitalliset pakokaasut vähemmän haitalliseen muotoon. Katalysaattorin sisään menee epätäydellisen palamisen sivutuotteet, kuten hiilimonoksidi (CO) ja palamaton polttoaine hiilivetyinä (HC), ja terveen katalysaattorin toisesta päästä tulee vettä (H20), hiilidioksidia (CO2) ja typpeä (N2).

”Tarkista moottori” -valo ja erityisesti vikakoodit P0420 ja P0430 osoittavat, että ajoneuvosi katalysaattori ei toimi tehokkaasti; toisin sanoen se ei kestä sitä määrää haitallisia aineita, joille se altistuu.

Nykyaikaiset ajoneuvot, erityisesti niiden ajotietokoneet, säätävät tehoa ja vääntömomenttia pakokaasujen jälkikäsittelylaitteilta, kuten katalysaattorilta, saamiensa tietojen mukaan.

Katalysaattori vikaantuu usein siitä syystä, että katalysaattorin katalyyttipinnat eivät pysty vuorovaikutukseen ja muuttamaan haitallisia pakokaasuja vähemmän haitallisiksi. Tämä vika johtuu usein epätäydellisestä palamisesta, mikä tarkoittaa: optimaalista huonompaa palamista – liian rikasta tai liian laihaa polttoaineen ja ilman seosta. Siksi moottorin vikavalo syttyy.

Moottorin vikavalo viittaa usein pakokaasunjälkikäsittelylaitteiden häiriötilaan.

Osa moottoriöljystäsi haihtuu ja kulkeutuu palotapahtuman kautta katalysaattoriin. Liian paljon moottoriöljyä katalysaattorissasi myrkyttää lopulta katalysaattorin pinnat, eikä se siten pysty muuntamaan haitallisia päästöjä harmittomiksi.

Onko olemassa nopeaa parannuskeinoa katalysaattorivikaan?

Ehkä, mutta kaikki riippuu katalyyttisen myrkytyksen vakavuusasteesta. Hyvä uutinen on, että katalysaattorivian diagnosointi ei ole koskaan ollut näin helppoa. BG 44K® Platinum® ja BG PD15 ovat erittäin tehokkaita polttoainejärjestelmän puhdistustuotteita, jotka voivat nopeasti ja tehokkaasti vähentää CO- ja HC-päästöjä. 

”Vinkki: BG 44K® Platinum® ja BG PD15 ovat myös erittäin halpa diagnostiikkatyökalu seuraavien vaiheiden määrittämiseen.”

Kaada BG 44K® Platinumia polttoainesäiliöön ja kuormita moottoria minimissään 10 minuuttia. Reipas koeajo alentaa päästöjä, jos katalysaattori on päällystetty miedosti öljyllä ja polttoainesaostumilla.

Onko olemassa tapaa estää katalysaattorivika?

Optimaalisissa olosuhteissa katalysaattorin pitäisi kestää useita vuosia ja satoja tuhansia kilometrejä. Hyvällä huollolla sinun ei todennäköisesti tarvitse koskaan vaihtaa sitä omistuksen aikana.

Öljyjäämät saastuttavat katalysaattorin

Haihtuva moottoriöljy löytää tiensä katalysaattoriin. Raskaat öljyjäämät eivät pala pois tehokkaasti ja voivat ylikuumentaa katalysaattorin.

Liiallista öljyn haihtumista voidaan hallita puhdistamalla männänrenkaiden alue BG EPR®:llä ja avustamalla moottoriöljyä BG Advanced Formula MOA®:lla ja BG DOC Diesel Engine Oil Conditionerilla.

Polttoainejäämät haittaavat katalysaattorin toimintaa

Optimaalisen polttoaineen kulutuksen ylläpitäminen on kriittinen osa ajoneuvosi päästöjärjestelmän terveyttä. Nykyaikaiset polttoainejärjestelmät toimivat erittäin korkeilla paineilla ja erittäin tarkalla polttoainesuihkulla parhaan mahdollisen polttoaineen kulutuksen saavuttamiseksi.

Ei hätää, katalysaattori muuttaa palamattoman polttoaineen vähemmän haitallisiksi kaasuiksi. Et halua, että polttoaineen ja öljyhöyryjen yhdistelmä kulkee liikaa katalysaattoriin.

Sisäisesti puhdas moottori käyttää polttoainetta tehokkaammin ja rasittaa katalysaattoria vähemmän.

Ylivoimainen suoja katalysaattorille: BG Performance huolto

BG Performance huolto on nopea ja tehokas kolmiosainen huoltopalvelu, joka on suunniteltu puhdistamaan ja pitämään moottorisi puhtaana ja suorituskykyisenä.

Moottorin puhdistus BG EPR®:llä Engine Performance Restoration® avulla pehmentää ja liuottaa vaikeasti poistettavat likajäämät männänrenkaista jopa 10 minuutissa! Oikein tiivistyvä palotila palauttaa puristuspaineet ja vähentävät öljyn laimentumista ohivuodon seurauksena. BG EPR® auttaa hallitsemaan liiallista öljyn haihtumista ja pidentää katalysaattorisi käyttöikää.

Moottoriöljyn sekaan lisätty BG Advanced Formula MOA® tai BG DOC® Diesel Oil Conditioner suojaa moottorin osia ja vahvistaa kaikkien merkkien moottoriöljyjä jopa 20 000 km:n ajan. Vähemmän haihtumista ja vakaampi moottoriöljy auttaa suojaamaan katalysaattoriasi.

BG Platinum® 44K® tai BG Diesel Fuel System Performance Restoration ovat tehokkaita polttoainejärjestelmän puhdistustuotteita nykyaikaisiin suorasuihkutuspolttojärjestelmiin. Ne puhdistavat koko polttoainejärjestelmän, mukaan lukien polttoainesuuttimet, polttoainesuodattimet ja palotilan. Hauskinta on päästöjen nopea väheneminen; kuten palamaton polttoaine (HC) ja hiljainen tappaja hiilimonoksidi (CO).