Jäähdytysjärjestelmän huolto - BG huoltopalvelut

 Ajan myötä jäähdytysnesteen suojaavat lisäaineet loppuvat. Heikentynyt jäähdytysneste voi olla hapanta eikä pysty suojaamaan järjestelmän osia. Tämä johtaa ruosteen, kattilakiven ja lietteen muodostumiseen, jotka estävät moottorin oikean lämpötilan säätelyn. Muista tarkistuttaa ajoneuvosi jäähdytinneste aina ennen reissuun lähtöä. Kylmällä ilmalla ensimmäiset oireet saattavat olla että sisätilaan ei puhalla lämmintä ilmaa. Kuumalla ilmalla jäähdytinneste jäähdyttää moottoria. Ikääntynyt jäähdytinneste ei välttämättä kykene enää hoitamaan tätä asiaa ja moottori pääsee ylikuumentumaan.

 

Ajoneuvoa käytetään usein lomalle lähdettäessä. Sillä matkataan yhdessä perheen tai kaveri porukan kanssa rinteeseen, rannalle, kaupunkiin tai mökille. Ihmiset voivat suunnitella matkansa päiviä etukäteen tai paeta heti viikonloppumatkalle. Retket voivat olla hauskaa aikaa sinulle ja perheellesi. Mutta tunnit/päivät tiellä voivat muuttua nopeasti happamaksi, jos ajoneuvon jäähdytysjärjestelmä ei toimi kunnolla.Kuvittele ajavasi tiellä ja ajoneuvosi moottori alkaa ylikuumentua tai lämmityslaite ei puhalla lämmintä, koska et tarkastanut sitä ennen matkaa. Matkasi on jo alkanut huonosti! Takapenkillä olevat lapset alkavat valittaa ja itkeä, koska heillä on kuuma tai kylmä autossa olemisesta.

Kaikki ajoneuvot vaativat säännöllisen huoltotarkastuksen, erityisesti mitä tulee jäähdytysjärjestelmään. Varmista, että ajoneuvosi jäähdytysjärjestelmä toimii moitteettomasti, koska vika voi olla vaikea havaita ja se voi olla kallis korjaus.

Ennen kuin lähdet matkaan määränpäähäsi, tutustu näihin BG Jäähdytysjärjestelmän huolto -palvelua koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Mikä on BG-jäähdytysjärjestelmän huolto?Korrosiota sylinteri kannessa

Ensimmäinen askel BG jäähdytysjärjestelmän huolto -palvelussa on puhdistajan lisääminen järjestelmään – BG Universal Cooling System Cleaner. Tätä käytetään poistamaan kerääntynyt hilse, öljy ja ankarat mineraaliesiintymät. Puhdistuksen jälkeen vanha jäähdytysneste poistetaan (sekä mahdolliset saostumat, jotka poistettiin puhdistusvaiheen aikana). Uusi jäähdytysneste lisätään järjestelmään, sitten viimeinen vaihe on hoitoaine – BG Universal Super Cool®. Tämä on lisätty estämään vuotoja, ylikuumenemista ja pidentämään jäähdytysjärjestelmän käyttöikää.

Kuinka usein BG-jäähdytysjärjestelmän huolto tulee suorittaa?

Jäähdytysjärjestelmän äärimmäisen tehokkuuden ja luotettavuuden takaamiseksi suosittelemme BG Jäähdytysjärjestelmän huoltoa 50 000 km / 24 kk välein. Lisäksi, jos ajoneuvosi täyttää tämän palvelun vaatimukset ja ajoneuvollasi on ajettu alle 120 000 km. Seuraa huollon mukana BG Protection Plan, joka on ilmainen lisäturva autosi jäähdytysjärjestelmälle sen koko eliniäksi. Edellyttäen, että BG huollot suoritetaan ajallaan.

Miksi BG-jäähdytysjärjestelmän huoltopalvelua tarvitaan?

BG Jäähdytysjärjestelmän huolto estää lämmityslaitteen, vesipumpun, jäähdyttimen ja termostaatin sisäisten osien ennenaikaisen vioittumisen. Ajan myötä jäähdytysneste hajoaa, muuttuu happamaksi ja menettää kykynsä ylläpitää optimaalista lämpötilaa moottorissa, mikä voi johtaa syövyttävän aineen kertymiseen. BG Jäähdytysjärjestelmän huolto pitää moottorin suojattuna likaantumiselta, jotka voivat johtaa moottorin vaurioitumiseen.

Mitä BG jäähdytysjärjestelmän huolto - palvelu sisältää?

coolingsystem serviceBG Jäähdytysjärjestelmän huolto puhdistaa ja täydentää koko järjestelmän ensiluokkaisella jäähdytysnesteellä ja lisähoitoaineilla, kuten BG Universal Cooling System Cleaner, BG Universaali jäähdytinneste ja BG Universal Super Cool®. Vie ensin ajoneuvosi lähimpään BG-huoltopisteeseen, jossa teknikkosi tarkastaa ajoneuvon jäähdytysnesteen sertifioiduilla jäähdytysnesteen testiliuskoilla. Testi on ensisijaisesti pH:n eli jäähdytysnesteen alkalisuuden tai happamuuden tarkistaminen. 

Testin suorittamisen jälkeen teknikkosi käyttää turvallista erikoispuhdistusainetta, jota käytetään käyttölämpötilassa jäähdytysjärjestelmän läpikulkuun. Tämä palvelu hajottaa kattilakiveä ja poistaa saostumia ja kerääntymiä, jotka aiheuttavat tukoksia järjestelmään. Jäähdytin, jäähdytysnesteen kanavat, lämmitys laitteen kenno ja letkut puhdistetaan. Seuraavaksi järjestelmään liitetään BG CT2 jäähdytysnesteenvaihtolaite, joka vaihtaa vanhan, kuluneen nesteen uuteen jäähdytysnesteeseen, joka on suojattu ja vahvistettu BG Universal Super Cool® -lisäaineella, joka parantaa jäähdytysnesteen korroosionestoa ja suojaa jäähdytinnestettä. Valmistuttuaan ajoneuvo on koeajettava sen varmistamiseksi, että kaikki ilmataskut ja jäähdytysnesteen taso ovat oikeat. Jos kaikki sujuu hyvin, olet valmis lähtemään tielle! Jäähdytysjärjestelmäsi voi olla oikeutettu elinikäiseen turvaan, jos BG Lifetime  Protection Plan®:n ehdot täyttyvät.

 

 

Mistä tiedän, tarvitsenko jäähdytysjärjestelmän huoltoa?

On kolme indikaattoria.

1. Ajoneuvosi ei ylläpidä käyttölämpötilaa tai se käy normaalia kuumempana.

2. Teknikko voi käyttää jäähdytysnesteen testiliuskaa osoittaakseen jäähdytysnesteen eheyden ja sen, tarjoaako se edelleen riittävän suojan. Vieraile paikallisessa BG-liikkeessä testaamassa jäähdytysnestettäsi.

3. Jäähdytinesteen määritelty vaihtoväli on ylitetty.

Voinko huuhdella jäähdytysnestettä itse?

Todella epätodennäköistä. Tämä on ammattitason palvelua ja vaatii huoltolaitteita ja erikoiskoulutusta. Mikäli ajoneuvoosi ei ole koskaan suoritettu jäähdytysjärjestelmähuoltoa, soita BG-liikkeeseen. Jos odotat, kunnes ajoneuvosi ylikuumenee, moottori saattaa olla jo vaurioitunut ja vaatia kalliita korjauksia. Jos et ole varma, kuinka usein tai milloin autosi tarvitsee tätä palvelua, tarkista omistajan käsikirjasta tai ota yhteyttä paikalliseen BG-huoltopisteeseen välttääksesi tulevan vaurion.

Älä ota riskiä pilata matkasuunnitelmiasi. Muista tarkastaa ajoneuvosi ennen matkaa tai vie se lähimpään BG-huoltopisteeseen tarkastettavaksi. Näin voit keskittyä muistojen tekemiseen perheesi kanssa.

BG Jäähdytysjärjestelmän huolto alk. 195€

 

BG Jäähdytysjärjestelmän huolto

BG huoltopisteet

Ajankohtaista