Ensi kuun alussa astuvat voimaan polttoaineverotuksen korotukset. Fossiilisen moottoribensiinin veron korotus on 5,71 senttiä litralta ja fossiilisen dieselöljyn 6,46 senttiä litralta. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen biopolttoaineiden veronkorotus jää näitä alhaisemmaksi.

”Korotukset nostaisivat moottoribensiinin ja sitä korva avien biopolttoaineiden hintaa arvonlisäveron vaikutus huomioon ottaen noin 6,6 senttiä litralta. Tyypillisen E95-moottoribensiinin hinta nousisi arviolta noin neljä prosenttia. Dieselöljyn ja sitä korvaavien biopolttoaineiden arvonlisäverollinen hinta nousisi noin 6,9 senttiä litralta. Dieselin hintaa korotus nostaisi noin viisi prosenttia. Sataprosenttisen tuplalaskettavan parafiinisen biodieselin hinta ei nousisi”, kerrotaan valmisteveron korotusta koskevassa lokakuussa 2019 tehdyssä hallituksen esityksessä.

Esityksessä kerrotaan myös, että Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksin mukaan bensiinin kuluttajahinta on ollut alkuvuonna 2019 keskimäärin noin 1,52 euroa litralta ja dieselin kuluttajahinta on ollut alkuvuonna 2019 noin 1,41 euroa litralta. Liikennepolttoaineiden veron korottaminen lisäisi valtion tuloja vuositasolla noin 254 miljoonaa euroa.

BG:n huolloilla auton polttoainetaloudellisuus paranee

Ajoneuvojen tehokkuus, taloudellisuus, luotettavuus sekä ympäristöystävällisyys lisääntyvät, kun ajoneuvoja huolletaan ennakoivasti ja säännöllisesti. BG -tuotteilla tehtävien huoltopalveluiden avulla niiden tekniikka kestää myös pidempään ilman korjaustoimenpiteitä.

”Meillä on useita huoltoja, joilla on vaikutusta auton polttoainetaloudellisuuteen. Näistä yleisin on BG Performance huolto, jossa auton polttoainejärjestelmä ja moottori puhdistetaan”, kertoo BG:n tekninen asiantuntija Jani Oksanen. ” BG Karstanpoistopuhdistuspalvelu puhdistaa karstat polttoainejärjestelmästä ja palauttaa polttoaineen kulutuksen valmistajan määrittämälle tasolle. Meillä on myös ylläpitäviä tuotteita, joilla voi ylläpitää polttoainetaloudellisuutta.” BG:llä on huoltopalveluja eri moottorityypeille, jotta huollossa saavutetut tulokset ovat parhaat mahdolliset.  

Polttoainetaloudellisuuteen vaikuttavat huollot:

BG Performance huolto

BG Hybrid Performance huolto

BG Karstanpoistopuhdistuspalvelu

BG Polttoaine- ja ilmajärjestelmän huolto bensamoottorille

BG Platinum (Polttoaine- ja ilmajärjestelmän huolto GDI moottorille)

BG Ylläpitävät tuotteet

Lähdet: www.kauppalehti.fi, www.vero.fi ja www.eduskunta.fi

BG huoltopisteet

Ajankohtaista