Hybridiajoneuvoja käytetään hyvin eri tavoin kuin perinteisiä polttomoottoriautoja. Suurin osa hybridiautojen omistajista asuu kaupunkialueilla, ajaen suhteellisen lyhyitä matkoja. Näin ollen autoa käynnistetään ja pysäytetään usein. Suomessa hybridiautoja oli vuonna  2019 noin 25 000 ja niiden osuus uusista autoista on 9,8%, joka on korkein prosenttiluku EU:ssa. 

Hybridit käyttävät paljon sähkömoottoreitaan ja saattaa olla pitkiä aikoja, jolloin bensiinimoottori ei käy lainkaan. Lisäksi monissa näissä ajoneuvoissa käytettävä Stop-Start -tekniikka luo uusia haasteita auton bensiinijärjestelmille ja moottoriöljy-ympäristöille.

Ongelma: Polttoaineen hapettuminen

Hybridiajoneuvot ovat erittäin polttoainetaloudellisia. Auto voi kuluttaa vain muutaman litran bensaa tai dieseliä sadalla kilometrillä sähkömoottorin ansiosta. Tämä on hieno uutinen kuljettajan kukkarolle, mutta se ei ole hyväksi auton tankissa olevalle polttoaineelle. Polttoaine hapettuu, kun se seisoo tankissa. Hapettumisen sivutuotteet muuttavat polttoaineen ominaisuuksia ja edistävät polttoainejärjestelmän komponenttien korroosiota. Tämä voi johtaa epäpuhtaaseen palotapahtumaan, savun sekä moottorin karstan lisääntymiseen.

Ratkaisu: BG Platinum 44k hybrideille

Tuotteen erityinen koostumus vakauttaa polttoainetta; pitämällä sen tuoreena ja säilyttäen sen toimintakyvyn, vaikka se seisoisi polttoainetankissa pidemmän aikaa.

Korroosionestokemia suojaa polttoainejärjestelmän komponentteja. Kuten tavallinen BG Platinum 44k, hybridiversio myös puhdistaa polttoaineen suuttimet, imuventtiilit ja palotilan sekä auttaa palauttamaan moottorin tehoa ja suorituskykyä.

Ongelma: Kosteus

Toistuva käynnistäminen ja pysäyttäminen voivat johtaa kosteuden kertymiseen moottoriin, koska moottori käy harvoin tarpeeksi kauan kondenssiveden poistamiseksi. Kosteus on poistettava moottorin komponenttien korroosion ja moottoriöljyn saostumisen välttämiseksi.

Lisäksi polttoaineen laimentuminen ja hapon muodostuminen voivat aiheuttaa moottoriöljyn hapettumisen ja sakeutumisen, joka johtaa männänrenkaan jumiutumiseen ja epävakaaseen öljyn viskositeettiin.

Ratkaisu: BG Advanced Formula MOA hybrideille

Tämä erityisesti hybrideille kehitetty tuote sisältää kosteutta käsittelevää kemiaa torjuen veden imeytymistä ja varmistaen järjestelmän puhtauden. Tehostettu hapettumisenestokemiaa estää öljyn hajoamisen ja sakeutumisen.

BG EPR

Moottorin puhdistusaine BG EPR:n koostumusta ei ole muutettu hybrideille. Alkuperäinen kaava on markkinoiden tehokkain ja se toimii myös hybridiajoneuvoissa.

Tuote poistaa hybridimoottorin saostumat kampikammiosta ja männänrenkaista, varmistaen täydellisen puristuksen. BG EPR:ää suositellaan käytettäväksi jokaisessa öljynvaihdossa, koska se palauttaa moottorin suorituskyvyn ja vähentää öljynkulutusta.

Tärkeimmät huomiot:

BG Hybrid Performance Service -huoltopalvelu on tehty nimenomaan hybrideille. Se pidentää moottorin kestävyyttä, maksimoi tehokkuuden ja taloudellisuuden sekä vähentää ympäristölle haitallisia päästöjä.

Linkki: BG Hybrid Performance huolto

(Artikkeli julkaistu Kaasujalassa nro 4/2020, lähteet ACEA ja Autoalan Tiedekeskus)

BG huoltopisteet

Ajankohtaista