Tässä poikkeustilanteessa, kun liikkumistamme on rajoitettu, voimme edelleen käydä esimerkiksi ilta-ajelulla tai ajaa vaikka luonnon helmaan ulkoilemaan. Polttoainekin on tällä hetkellä edullista. Päivittäinen ajelu on myös autollesi parempi kuin autotallissa paikallaan seisominen.   

 

   

  

 


Autolla kannattaa ajaa esim. vähintään 15 minuuttia päivässä, jotta vältyt suuremmilta korjauksilta. Pitkäaikainen auton paikallaan seisominen voi aiheuttaa mm. tällaisia ongelmia:

  • Polttoaineeseen kertyy kosteutta. Vesi polttoainejärjestelmässä voi aiheuttaa käynnistysvaikeuksia, käyntihäiriöitä, tehon puutteetta, kuormituksen alla huonoa käyntiä ja lisätä polttoaineen kulutusta. Jos auto seisoo oikein pitkään, voi järjestelmään kondensoituneessa vedessä esiintyä myös bakteerikasvustoja. Ne vaikeuttavat polttoaineen virtausta suodattimen läpi ja tämä voi aiheuttaa jopa matkan katkeamisen.
  • Moottoriöljyyn kertyy kosteutta. Pahimmillaan vettynyt öljy aiheuttaa vaurioita moottorissa. Öljyn kannalta olisikin eduksi, että autolla ajettaisiin säännöllisesti myös pidempiä ajomatkoja, sillä silloin vesi haihtuu öljystä.
  • Jarrut jumittuvat ja ruostuvat, jotka heikentävät jarrujen toimintaa ja samalla turvallisuus heikkenee.


Supercharge tankkiin 042020Jos autossasi ilmenee ongelmia, voit kysyä neuvoa lähimmästä BG -huoltopisteestä.

Tuotteista esimerkiksi BG Supercharge® II (vain bensiinimoottoreille) on helppo tankkiin kaadettava moottorin kuntoa ylläpitävä tuote, joka myös edistää polttoaineen säilymistä. Tuote suojaa ruosteelta ja korroosiolta. BG Supercharge® II sopii kaikkiin polttomoottoreihin ja esimerkiksi auton lisäksi ruohonleikkuriin tai veneeseen. Yksi pullo riittää 60l bensiinipolttoainetta ja sitä myydään esim. BG Service Centereissä, A-Katsastuksen toimipisteissä sekä AD VaraosaMaailmassa. 

BG:n toiminta jatkuu normaalisti ja nyt on hyvä aika tuoda auto keväthuoltoon, löydä lähin huoltopiste.

Turvallisia kilometrejä!

 

BG huoltopisteet

Ajankohtaista